Ik ben Justine Peereboom

HSP Coach werkgeluk, zelf hoogsensitief, met een passie om het beste in jou naar boven te halen

“Iemand echt op z'n plek, overtreft verwachtingen,
maakt het verschil en straalt van geluk.”

Dit is Justine

Justine Peereboom (41), naast gediplomeerd coach, HR professional en eigenaar van Pink Peer HSP Coaching, ben ik ook moeder van Nadine en Madeleine (9 en 11), bonusmama van Marnix (17) en getrouwd met Robin, dé patissier uit Lisse.

 • Ik ben zelf hoogsensitief, voor mij is zacht een kracht.
 • Ik laat ambitie los en doe wat mij gelukkig maakt.
 • Voor “moeten“, “het komt wel goed” en “valt wel mee” heb ik een allergie.
 • Als coach en ervaringsdeskundige begrijp ik jouw twijfels en pijn.
 • Ooit ga ik een boek schrijven.
 • Als ik ergens aan begin weet ik wel in welke richting, maar staat niet alles van tevoren vast.
 • Ik maak leren en groeien graag leuk.
 • Vertrouwen, groeien, helpen, family first en lef & liefde zijn mijn kernwaarden.

 

Mijn missie

“Jou op een warme, persoonlijke manier te helpen naar de volgende stap in je loopbaan, waarin je echt kan stralen, met (zelf) vertrouwen waarin je gelukkig en op je best bent. Loopbaangroei vanuit je hart.”

 

Wat anderen over mij zeggen

“Justine is warm, creëert te ruimte om jezelf te zijn, maakt het ingewikkelde helder en inzichtelijk. Ze is gestructureerd en inlevend. Ze haalt het beste in je naar boven.”

 

Wat je nog niet over mij wist

Iedere ochtend sta ik onder een koude douche -ook in de winter- de kickstart voor mijn hoofd en lijf. Ik sport graag om uit mijn hoofd, in mijn lijf te komen en om me sterk te voelen. Ook heb ik een aantal jaar zelf les gegeven in Zumba. Ik houd van klassieke muziek, maar ook van Latin. Ik heb een olifanten-geheugen voor gezichten en gesprekken. Mijn haarelastiekjes ben ik echter wel altijd kwijt.

“Ik heb mogen ervargen wat de impact op je gezondheid is,
als je goed voor jezelf gaat zorgen”

Loslaten maakt ruimte voor nieuwe mogelijkheden

Waar ik vandaag de dag sta, als ondernemer, HR professional, coach en mama van is het gevolg van een burn-out. 

“Wat fijn!”, zou waarschijnlijk niet je eerste reactie zijn. Want een burn-out klinkt niet bepaald als iets waarvoor je vrijwillig zou kiezen. 

Toch was het mijn weg naar de meeste sterke en gelukkige versie van mezelf. Het maakt dat ik vandaag de dag werk doe, dat mij oprecht blij maakt. Dat waar mijn passie en drive zit. Hetgeen wat ik het allerliefste doe. Namelijk: anderen helpen in het vinden van hun werkgeluk waarbij hun talent, persoonlijke drijfveren, zingeving en zelfvertrouwen de basis zijn. 

Zonder mijn burn-out, was ik hier niet gekomen. Het was voor mij het keerpunt om het anders te gaan doen. Maar ook de periode waarin ik de grootste persoonlijke groei heb doorgemaakt. Die tijd waarin ik een stevige basis heb opgebouwd, om te kunnen kiezen voor dat wat voor mij belangrijk is.

Soms als je zelf niet in beweging komt, dan helpt het universum je een handje. 

“Vrijheid ontstaat met het maken van je eigen keuzes”

Je ergens aan over geven is alles behalve opgeven

Ik realiseerde me dat als ik wilde groeien, het in de toekomst anders wilde doen, er maar een optie over bleef….

Kiezen voor mijn diepste verlangen.
Kiezen voor een andere weg, 
Kiezen…. voor het onbekende.

Zonder de garantie dat het zou “lukken”, welke stappen daarvoor nodig waren en hoe die weg eruit zou zien. 

Menigeen in mijn omgeving begreep niet, waarom ik mijn zekerheid van een vaste baan, “alles wat ik had opgebouwd”, een groot netwerk, flexibiliteit, reizen voor het werk, mooi salaris en goede werkgever, opgaf voor het onbekende. 

Zelf voelde ik zo intens dat ik het anders wilde. Dat het me eigenlijk geen andere keuze gaf dan in het onbekende te stappen.

Zullen we kennis maken?

Waar ik in geloof

 • Je eigen motivatie om het anders te willen, kan bergen verzetten.
 • Iets doen wat vanuit jezelf komt, helpt je veel langer volhouden.
 • De mensen die echt belangrijk voor je zijn, zullen je steunen.
 • Je hoeft niet altijd alles met een uitgestippeld plan te doen, een richting is genoeg (ik wil doen wat bij me past en mij gelukkig maakt).
 • Die kennis, ervaring, maar vooral al je mooie eigenschappen en competenties, zitten al in je. Ze worden pas zichtbaar als je ze kan laten zien. 
 • Als HSP heb je zulke mooie eigenschappen. Jouw gevoel en intuïtie zijn zo sterk ontwikkeld, het is de kunst ernaar te leren luisteren. 

Vandaag de dag help ik vrouwen weer te stralen, vanuit hun eigen kracht, met al het moois dat ze in zich hebben. Ik help je dat gevoel op te bouwen en weer zichtbaar maken. 

Mijn visie op loopbaangroei en werkgeluk

En die naam Pink Peer dan?

Pink– staat voor roze, de vrouwelijke manier van groei – vanuit gevoel en intuïtie, met vertrouwen – weten welke richting je op wilt, maar in plaats van een vastomlijnd stappenplan, juist vrij bent om die weg te laten ontstaan. Te mogen ontdekken en te doen wat dat moment voor jou het beste past.
Met als bijkomstigheid dat roze ook mijn favoriete kleur is, de kleur van de liefde, zachtheid, zorgzaamheid en kracht uit kwetsbaarheid. 

Peer – komt van het begrip “peer-to-peer”, elkaars gelijken, is de basis van mijn coaching. Ik loop graag een stuk mee op je pad, dat doen we samen. En als een “Peereboom” zit er natuurlijk een Peer in mijn bedrijf.